Einstand..

Nem rég írtam arról, hogy nyúlják le a nyugdíjra félre tett pénzünket, legalábbis amihez akkor hozzáfértek.

Most megoldották, hogy az egészhez hozzáférjenek. Nem volt meglepetés igazából..

Amit korábban írtam, most is aktuális: (M)Agyarországon nincs biztonságban a pénzed. 

Nem kellemes ezt így leírni, de attól még igaz. Az igazságról pedig jó tudni, akkor is ha fáj.

Egyébként számomra megdöbbentő, hogy egyébként normális (intelligens) emberek is mennyire örömmel veszik ezt az egészet. Ilyeneket mondanak, hogy "nem érdekel, úgyse kapnék nyugdíjat" Így nem is, ha rendszeresen kiveszik a zsebünkből/számlánkról, amit összegyűjtöttünk.

"Szemét bankok, most megkapják! Úgyis utáltam őket!" Na ja. És akkor most vegyék el az én pénzem, mert te utálod a bankokat (meg a pénzes külföldieket). Tényleg ennyire rövidlátó vagy (mint Orbán, Matolcsy, stb.)?

Akik a nagy pénzeket keverik, azok nem fognak tönkre menni, de neked ugrik a megtakarításod!

A válságadót is már most (!) átterhelték az ügyfelekre! Persze, nem a "Néptől" veszi el a Zállam, hanem a gaz kapitalistáktól.. Persze, meg ahogy azt Móricka elképzeli. Egy hónap alatt átpakolták a Zemberekre. Sima ügy volt. Most meg kuss van ebben a témában is.

Ez így demokratikus: nekik demokrati, nekünk meg KUSS (from Hofi Géza)

Aki most tapsol ennek a rendszernek, az nyugodtan kiteheti a Sztálin képet a falra, és csókolgathatja (persze csak OV mellett..), mert ez kb. ugyanaz. Ha nem veszed észre, akkor jó lenne megnézni a történelmet. "Aki nem tanul a történelemből, az arra ítéltetik, hogy újra átélje azt"

Szóval, ha nem akarod, hogy neked is "lesöpörjék a padlásod" akkor igyekezz biztonságba helyezni a pénzed.

Ja, még egy gondolat (ami sokaknak nem lesz szimpatikus, de attól még ez is igaz):

Nézd meg Izraelt. Ott áll az arab országok közepén, és még mindig létezik. Miért? Nem azért mert a belső fogyasztásra dolgoznak, hanem mert a világból segítik a külföldön élő zsidók (és itt népre és vallásra gondolok, nem fikázok). És az ország él és létezik. Magyarország is megélhetne, ha lenne összefogás. És ebben akkor is segíthetsz, ha nem magyar(országi) bankban van a pénzed..